keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Terveisiä oppilaskuntapäiviltä!


Oppilaskunta on koko koulun yhteinen juttu!

- Onko koulussamme tai sen toiminnassa jotakin, johon juuri SINÄ haluaisit vaikuttaa? Oppilaskunta on kaikkien koulumme oppilaiden vaikuttamiskanava! Meillä Vuorentaustan yläkoulussa toimii aktiivinen oppilaskunta, jossa oppilaita edustavat 7. - 9.-luokilta valitut luottamusoppilaat. Luottamusoppilaat valitaan joka syksy, jolloin jokainen luokka äänestää keskuudestaan luottamusoppilaan ja varahenkilön. Syksyisin siis kaikilla halukkailla on mahdollisuus pyrkiä mukaan oppilaskunnan toimintaan. Jokainen koulumme oppilas voi myös ympäri vuoden ottaa yhteyttä vaikkapa oman luokkansa luottamusoppilaaseen tai nostaa haluamiaan asioita esille ja keskusteltavaksi luokkakokouksissa. Seuraava luokkakokous pidetään marraskuussa. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa!

Ylöjärven nuorisovaltuusto osallistui Oppilaskuntapäivien suunnitteluun ja toteutukseen.

Sara Mäki, Emilja Särkkä, Sonja Jauhiainen ja Samuli Ronni osallistuivat lokakuussa pidetyille Oppilaskuntapäiville koulumme oppilaskunnan edustajina. Myös koulumme oppilas Katariina Hyvönen oli Nuorisovaltuuston edustajana mukana päivillä.

Oppilaskuntapäivät Ylöjärven kaupungintalolla lokakuussa 2017

Me Vuorentaustan koulun ala- ja yläluokkien oppilaskunnat kävimme Ylöjärven kaupungintalolla keskiviikkona 25.10.2017 Ylöjärven nuorisovaltuuston järjestämillä oppilaskuntapäivillä. Päivä alkoi kello 10 ja tilaisuuden avasi nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Puheenjohtajan jälkeen Miia Nivala piti innostavan puheen lasten ja nuorten vaikuttamisesta Tampereella. Puhe kertoi naapurikuntamme Tampereen lapsista ja nuorista, sekä heidän erilaisista vaikuttamismahdollisuuksista.

Miian puheen jälkeen jälkeen siirryimme työpajoihin nuorisovaltuutettujen kanssa. Alakoululaiset menivät eri pajaan kuin yläkoululaiset. Meidän yläkoululaisten pajassa keskusteltiin mm. Vanhasta Räikästä, koulutusleikkauksista ja uudesta opetussuunnitelmasta. Lisäksi kaikki eri yläkoulujen oppilaat esittelivät omaa oppilaskuntaansa.

Pajan jälkeen siirryimme takaisin valtuustosaliin kuuntelemaan sivistysjohtaja Matti Hurstia, kun hän kertoi koulujen loma-aikauudistuksesta. Uudistus on mielenkiintoinen, mutta ei kauhean dramaattinen. Matin puheen jälkeen oli päivän tärkein osuus eli ruokailu. Ruokana oli hyvää ja ravitsevaa kanapastaa, sekä salaattia ja monia erilaisia leipiä.

Kun ruokailu päättyi 12.30, siirryimme takaisin neukkariin kaupungintalon alakertaan ja työskentelimme taas työpajoissa. Tällä kertaa pajassa tehtiin kuumailmapalloharjoitus, jossa meidän piti kirjoittaa lapuille hyviä asioita koulustamme ja laput kerättiin lopuksi pois. Kello 13.15 työpaja saatiin päätökseen ja siirryimme vielä kerran takaisin valtuustosaliin pelaamaan mahtavaa Kahootia, jossa oppilaskuntamme eräs jäsen sijoittui hienosti ensimmäiseksi mahtavalla Ylöjärvi-tietämyksellään.
Päivästä kirjoitti Katariina Hyvönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti