perjantai 3. marraskuuta 2017

Taidetta testaamassa




Vuorentaustan 8. luokat mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-projektissa!

Mikä on Taidetestaajat?
Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle, joista toinen tehdään omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle kansalliseen kohteeseen. Hankkeen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska Kulturfonden, jotka maksavat luokkien kahden vierailun matkat ja pääsyliput. Taidetestaajat on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Kahdeksasluokkalaisia ja heidän opettajiaan on vuosittain noin 60 000, joten kolmessa vuodessa hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä. Taidetestaajista syntyy nuorille ikäryhmää yhdistävä sukupolvikokemus.


Miten hanke toteutetaan?
Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja siinä mukana olevat taidelaitokset on valittu huolella. Ne ovatkin räätälöineet esityksensä ja muun ohjelmansa juuri nuorille sopiviksi. Taidetestaajien tavoitteena on madaltaa nuorten kynnystä lähteä taiteen pariin ja tarjota heille aivan uudenlaisia kokemuksia.Kolmivuotisessa hankkeessa on mukana kouluja kaikista Suomen kunnista, joten nuoret pääsevät matkalle kotikuntansa sijainnista ja etäisyyksistä riippumatta. Kahdeksasluokkalaisia ja heidän opettajiaan on vuosittain noin 60 000, joten kolmessa vuodessa hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä. Taidetestaajista syntyy näin nuorille ikäryhmää yhdistävä sukupolvikokemus.

Koulumme vierailukohteet
Koulumme vierailukohteet lukuvuonna 2017–2018 Taidetestaajat-hankkeessa ovat

1.                   Mikä **t*n Pikku Prinssi (Tanssiteatteri MD, Hällä, Tampere)

                      TO 2.11.2017 klo 8.45-12.45 (8. ABE) ja PE 3.11.2017 klo 8.45-12.45 (8. DC) ja

2.                   Klasaribasari (Tapiola Sinfonietta, Tapiolasali, Espoo)

                      TO 8.2.2018 noin klo 9.55-18.30 (8. ABCDE).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lue lisää!

Lisätietoja hankkeesta on verkkosivuilla www.taidetestaajat.fi. Taidetestaajat toimii aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa ja tunnelmia voi somessa seurata tunnisteiden #taidetestaajat ja #konsttestarna avulla. Osallistua voi myös Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa!

·         Facebook: www.facebook.com/taidetestaajat

·         Instagram: www.instagram.com/taidetestaajat

·         Youtube: bit.ly/youtaide

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti