perjantai 10. marraskuuta 2017

Taidetestaajat-vierailu tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä

Ensimmäinen 8.-luokkalaistemme Taidetestaajien vierailu on nyt käyty, oppilaidemme kommentit nähdystä esityksestä ja toiminnallisista työpajoista olivat varsin positiivisia! Vierailukäynti ja taidekokemus olivat siis hienosti onnistuneita!

Tanssitaide-työpajassa vauhtia riitti!

Myös Aamulehti haastatteli ja kuvasi oppilaitamme esityksen jälkeisten työpajojen tiimellyksessä. Aamulehden jutun löydät osoitteesta https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/kaikilla-tutuilla-ei-ole-rahaa-kayda-edes-elokuvissa-uusi-hanke-vie-kaikki-suomen-180-000-kahdeksasluokkalaista-kokemaan-kulttuuria-oopperasta-tanssiin-200505599/
Tanssitaide-työpajassa mukana täydessä vauhdissa oppilaiden kanssa myös esityksen ohjaaja Elina Jakowleva.

Luokat kommentoivat mietteitään taiteesta ja nähdystä esityksestä sekä ennen että jälkeen esityksen. Palaute annetaan puhelimeen ladattavalla nettisovelluksella. Marraskuussa nähdystä Mikä **t*n Pikku Prinssi? -tanssiteatteriesityksestä sekä siihen liittyneistä Tanssitaide- ja Katutaide-työpajoista sekä jo ennen esityksen katselemista suoritetusta kirjanlukuprojektista kirjoitettiin vielä tarkempaa palautetta äidinkielen tunneilla.

Katutaide-työpajassa päästiin piirtämisen makuun.

Esimerkiksi näin Mobita MD:n nimenomaan nuorille suunnattua  Mikä **t*n Pikku Prinssi? -esitystä kommentoitiin oppilaiden palautteissa:

 "Esitys oli hyvä. Alku lämpeni ehkä vähän hitaasti, mutta kun tarinaan pääsi sisään, se oli viihdyttävä."
"Pidin siitä, että puhe oli suoraa eikä asioita kierrelty."
"Kun nuori täyttää 18 vuotta, kaikki vastuu tulee nuorelle itselleen."
"Kahden ihmisen tanssikohtaus valkokankaalla oli hieno."
"Esityksen tarina voisi olla totta, sillä niin harmillista kuin se onkin, joiden nuorten elämä on hankalaa oman itsensä takia tai vanhempien takia tai aivan jonkun muun asian takia."
"Esityksessä käytettiin hyvin piirtämistä ja tanssia, jotka kuvasivat hyvin eri tilanteita. Tosin olisin kaivannut vastanäyttelijää esim. Foxille, vaikka henkilöt kuvattiinkin  piirtämällä."
"Esitys oli hieno, mielenkiintoinen ja hyvin nuorille suunnattu, kuten oli tarkoituskin. Yhteistyö vaikutti saumattomalta piirtäjän ja tanssijan välillä."
(Palautteet ovat 8.A-luokan antamia.)


Internetin www.taidetestaajat.fi/-sivustolta voi myös käydä lukemassa luokkakohtaista palautetta koulumme kaikilta 8. luokilta ja myös muilta Suomen 8.-luokkalaisilta.

Tanssiteatteri MD oli ensimmäisen vierailumme isäntä.

Tietysti pitää myös lämpimästi kiittää isäntäämme Tanssiteatteri MD:tä hienosta esityksestä, todella toimivista työpajoista. Kiitos! Saimme unohtumattoman taidekokemuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti