perjantai 18. joulukuuta 2015

Työelämään tutustumassa

Kaikki koulumme ysiluokkalaiset olivat marraskuun loppupuolella viikon ajan tutustumassa työelämään. Se toikin kaivattua vaihtelua koulutyön arkeen, ja erilaisia työpaikkoja ja uusia kokemuksia riitti, sillä TET-harjoittelijoita oli...

...kirjastossa...

...eläintarvikeliikkeessä...

...kahvilassa...

...apteekissa...

...urheiluliikkeessä...

...päiväkodissa...

...tavaratalossa ja vaikka missä...

Kouluun paluun jälkeen TET-viikosta laadittiin TET-raportteja äidinkielen ja oppilaanohjauksen yhteistyönä.

Tässä pieniä katkelmia muutamista erilaisista raporteista ja TET-kokemuksista.

"Halusin päästä töihin, koska olen hakenut kesätöihin monena kesänä, enkä ole päässyt. Mummoni käy paljon avantosaunalla ja huomasi, että siellä on paljon nuoria töissä. Hän kysyi, olisiko siskoni ja minun mahdollista päästä töihin. Aika oli juuri täydellinen, koska siellä kaksi sisarusta lopettanut paikkakunnalta muuton takia. Saan työpaikastani työkokemusta tulevaa työtä varten ja myös hieman rahaa ostoksiin."

"Tutustumisviikkoni alkoi maanantaina 23.11. aamuherätyksellä, sillä olihan ehdittävä ajoissa TET-paikkaani kirjastoon, siellä minun piti olla klo 8.15, vaikka usein olinkin aikaisessa. Ensimmäinen päivä oli mielenkiintoinen. Minut opastettiin tehtäviin heti saavuttuani. Kirjoja järjestellessä sain käydä aakkosia läpi useaan kertaan päässäni. Leimasin myös kirjoja poistoon ja kiinnitin joulutarroja. Seuraavina päivinä tein aika lailla samaa, uusia tehtäviä ei paljonkaan tullut. Keskiviikkona katselin elokuvia tarkastaakseni niiden kunnon ja työskentelin asiakaspisteellä yhä useammin mitä pitemmälle viikko eteni. Opin työtehtäväni nopeasti eikä mikään jäänyt epäselväksi. Yllätyin siitä, kuinka paljon kirjastossa tarvitaan sosiaalisia taitoja."

"Minun TET-viikkoni Lidlissä oli aika samanlaista hommaa päivästä toiseen, niin että oli aika paljon esim. hyllyttämistä ja pahvitusta. Opin kuitenkin hyllyttämisestä sen, että kun ensin luulin, että se olisi helppoa ja yksinkertaista, niin se olikin paljon monimutkaisempaa. Ilmapiiri Lidlissä oli mukava, ja tiimihenki ja auttavaisuus hyviä."

"Kokonaisuutena voin sanoa TET-viikkoni olleen todella hyvä. Yllättävää oli koneiden määrä Euromasterissa työn apuna. Erityisesti pidin renkaan vaihdosta, tylsää mutta helppoa oli renkaiden pesu. Vahvuuksiani taisivat olla ahkeruus ja täsmällisyys, joita paikan työntekijöiltä tietysti vaaditaankin."








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti