perjantai 18. joulukuuta 2015

Koulunpäätös Jean Sibeliuksen juhlavuoden tunnelmissa

Joulujuhlamme keskittyi Jean Sibeliuksen juhlavuonna säveltäjämestarin elämään ja musiikkiin. 

Kuulimme niin nuoren Jannen yhdeksänvuotiaana viululle ja sellolle kirjoittaman Vesipisaroita kuin tunnetuimmat joululaulut On hanget korkeat nietokset ja En etsi valtaa, loistoa ja kuljimme kuvatarinana Jannen elämänvaiheiden läpi.


Sibeliuksen rakastetuimpiin sävellyksiin kuuluva Valse Triste, surullinen valssi, nähtiin sellaisena kohtauksena, kuin mihin se alun perin oli kirjoitettukin: traagisena Kuolema-näytelmän tanssikohtauksena.



Näytelmäkohtauksen nuori poika - Paul Pellas

Koko kuvaelman tekstin tulkitsi elävästi sermin takana tämä kolmikko. Janne oli Jean Sibeliuksen ääni, Laura ja Salli kertojia. (harjoituskuva)

Berceuse-pianoteos soi Anniinan kauniisti tulkitsemana. (harjoituskuva)

Esitys oli puhutteleva ja vaikuttava. Niin Sibeliuksen henkilökuva kuin hänen musiikkinsakin tulivat aivan uudella tavalla lähelle: Sibelius oli mies, joka rakasti musiikkia ja jonka innoituksena oli jatkuvasti suomalainen luonto. Kiitos Varpu!

"Sisu, sauna ja Sibelius - osuvasti sanottu, eikö!"

---

Koulu päättyy lauantaina Tampere-talossa syksyllä äänitettyyn koululaiskonserttiin, jonka ohjelmisto koostuu - Sibeliuksen sävellyksistä! Vielä kerran pääsemme siis yhdessä nauttimaan tänä vuonna hienoista teoksista - ja sitten joululomalle.

Hyvää joulua ja uutta vuotta 2016 kaikille!

Toivottavat blogin ylläpitäjät
Saara, Elina ja Marita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti