torstai 11. helmikuuta 2016

112 Nou Hätä! -päivä

112 -päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Kyse on pienistä arjen teoista ja valinnoista, jolla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.




Monivuotisen perinteen mukaan koulussamme järjestettiin 112 -päivän erikoisohjelma 8. luokille. Kasiluokkalaiset kiersivät oman luokkansa kanssa kuusi rastia, joissa eri toimijat järjestivät päivän teemaan liittyviä opetustuokioita ja tietoiskuja.

Pelastuslaitoksen tehtävärastilla meille näytettiin esim. kuinka palamaan syttynyt öljykattila sammutetaan sammutuspeitteellä. Jokainen oppilas (ja opettaja) sai myös itse kokeilla sammuttamista, ja hyvinhän se sujuikin.

Harjoittelimme myös vaahtosammuttimen käyttöä.

 Saimme tutustua Ylöjärven VPK:n upeaan sammutusautoon.

Zopperolla nuorisotoimen ja tukarien järjestämällä kotirastilla opimme sitomaan haavoja ja nyrjähtäneitä nilkkoja, välttämään vaaratilanteita keittiössä, auttamaan tajutonta henkilöä sekä paniikkikohtauksen saanutta.

Turvallisuuskävelyrastilla mietimme, mitä tulisi tehdä, mikäli koulupäivän aikana tulisi palohälytys. Jakauduimme pieniin ryhmiin ja paikansimme koulurakennuksesta kaikki palovaroittimet, palopostit ja hätäpoistumistiet sekä merkitsimme ne koulun pohjapiirrokseen.

SPR:n pisteellä saatiin ohjeet hätänumeroon soittamiseen. Harjoittelimme käytännössä myös kylkiasentoon kääntämistä sekä opiskelimme ensiavun antamista opetusvideolta.

Seurakunnan järjestämällä rastilla teimme kuuntelemisen ja vuorovaikutuksen pariharjoituksia. Saimme kuulla eri tahoista, joihin voi ottaa yhteyttä kriisitilanteessa tai jonkin asian painaessa mieltä.

Nou hätä! -kampanjan rastilla teimme erilaisiin hätätilanteisiin liittyviä tehtäviä tietokoneluokassa ja katsoimme niihin liittyviä lyhyitä videoita.

Tänäkin vuonna 112-päivä sujui turvallisesti ja taas uusi vuosikerta yläkoululaisia on saanut kattavan tieto- ja taitolisän erilaisten hätätilanteiden hallinnan perusteisiin. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme, järjestäjille sekä tietysti reippaille oppilaillemme!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti