maanantai 21. syyskuuta 2015

Luetko sinä? -kirjoituskilpailu

Kaikki koulumme kahdeksannet luokat ovat tänäkin syksynä osallistuneet äidinkielen tunneilla valtakunnalliseen Luetko sinä? -kirjoituskilpailuun, joka on jokavuotinen lukemisen ja kirjoittamisen edistämiskampanja kasiluokkalaisille.

Kampanja järjestetään yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Sanomalehtien Liiton kanssa, ja sen tarkoituksena on innostaa kasiluokkalaisia tutustumaan kirjallisuuteen ja sanomalehteen hauskalla ja haastavalla tavalla.

Tänä vuonna oppilaat kirjoittivat novelliarvostelun viime vuoden Finlandia Junior -voittaja Maria Turtschaninoffin novellista Oma luurankoni, joka ilmestyi Aamulehdessä kolmessa osassa viikolla 35. Koulultamme kilpailussa jatkoon lähetettiin seuraavien oppilaiden tekstit: Lauri Hopia, Emilia Pöyry, Niko Murtomäki, Antti Taivalsaari, Teea Hakkarainen, Pihla Järvi, Ammi Välitalo, Vilja Huhtamäki, Titta Jumpponen, Ronja Kangas, Jessika Laakkonen, Jenni Leppänen, Iina Manninen, Helmi Jonasson, Salli Valkama ja Helka Vento. Heidän tekstinsä siis pääsevät kilpailussa alueelliseen karsintaan, josta parhaat jatkavat valtakunnalliseen loppukilpailuun. Toivotamme kaikille onnea kilpailun jatkoon!

8D:n pojat keskittyivät hienosti novelliin...

...ja tulkintaa tehtiin rennolla otteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti