Toteutimme yhteisprojektin historian ja kotitalouden kesken. Historian opettajamme Ari Kuusisto esitti idean, että tutustuisimme pula-ajan herkkuihin käytännön kautta. Niinpä kasiluokkalaiset leipoivatkin pula-ajan pullaa alkuperäisellä reseptillä Elina-open kanssa; tosin tuorehiiva korvattiin kuivahiivalla sekä lisättiin tilkka öljyä leipomista helpottamaan. Historian tunneilla sitten maisteltiin pullaa mehun kera.
Oppilaiden kommentteja pullasta olivat mm. "Hieman kuivaa", "Maistuu sämpylältä!", "Ihan hyvää oli", "******n hyvää!".
Porkkana toimi pula-ajan makeutusaineena.
Pojat olivat innoissaan projektista.
Taikinan alustusta
Hieman muokattu pullaohje.
Hyvä kohottaminen on tärkeää! |
Valmista pullaa
Pulla maistuu levitteen kera, mutta pula-aikaan voita oli harvoin saatavilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti